Grillning på gång...

Vi sitter nu och väntar på att våra härliga köttabitar ska bli klara. Magen kurrar rätt bra nu... :-) Äntligen är det helg och för en gångs skull är vädret på vår sida. Idag har det varit underbart - kanske 40 grader? blå himmel och en lite lagom vind. Dagen började med att vi arbetade en stund, det vi började med igår ville vi avsluta idag...

Efter det begav vi oss ner till stranden! Perfekt! Lagom mycket folk, lagom varmt och lagom många surfare att spana på ;-) När det gått ett par timmar var vi rätt så nöjda och med tanke på att vi så smått börjat skifta i rött gick vi hemåt. Shopping stod på tur och vi åkte till Waringha Mall - ett av våra favvoställen att shoppa på? Men tro det eller ej, vi handlade bara mat!

På torsdag får vi finbesök! Linda kommer ner och ska stanna här i nästan två veckor - ska verkligen bli kul att ses igen och att få visa hur vi har det här nere! Med tanke på detta besök har vi ikväll skrubbat terassen! Svettigt värre, men nu är det finfint! Blir perfekt att grilla på även nästa helg! :-)

Nu är det kväll och vi är rätt så möra efter dagens bravader.. Ska bli gott med mat!

Har ju inte visat några bilder från Perth (från förra veckan) så här kommer ett litet bildspel:

Utsikt från Kings Park:





Efter många kundbesök stannade vi i Busselton för att äta lunch:






En härlig utsikt på väg hem till Perth:



Efter en veckas slit (vi jobbade faktiskt väldans mycket), tyckte vi att vi var värda en drink.. eller två... Här utanför vårt hotell i Perth:



Lördagen innan det var dags för hemfärd passade vi på att vara turistiga och åkte återigen till Kings Park för en dag med slappande... På vägen dit hittade vi ett par nya vänner:





Igår var det återigen dags för utomhus bio - den här gången var det perfekt väder och det var en mycket härlig fredagskväll!





Hörs snart igen! Nu väntar grillat och kall öl (och rött vin).

Kram från oss!

Något vi hittade i Perth:


Härliga fredag

Idag är det sista arbetsdagen innan helgen och vi valde att jobba hemifrån idag.
Det är ganska smidigt att kunna göra det någon gång sådär eftersom det sparar oss två timmars bilkörning.
Det som står på vårt schema som huvudsyssla idag är att läsa det vi hittills har fått ihop och göra noteringar som ska föras upp för diskussion. Det är en ganska seg 70 sidig rapport som ska gås igenom.

Sen ska det lagas lite lunch. Hamburgare? och lite picknickmat till ikväll. Det ska bli pastasallad med kycklingklubbor och till dessert blir det fruktsallad. Ikväll är det då dax för den andra open air bion denna veckan och vädret ser väldigt lovande ut. Klarblå himmel och varmt så det blir nog en trevligare upplevelse idag. Vad passar då bättre än en picknick i det gröna (botaniska trädgården) innan bion börjar? Nej precis, inte mycket.

Som sagt det är en härlig fredag idag. Nu är det dax att återgå till arbetet i några timmar.
Sov så gott.

Kram

Australia day

Fil:Flag of Australia.svg     Australia day 26 januari 2009         Fil:Flag of Australia.svg
  
                                                                                                            
Igår var det alltså Australiens nationaldag, och vi var lediga :-). Vi hade planerat väl i förväg vad vi skulle hitta på denna speciella dag. Vi skulle åka in till Sydney och gå på open air cinema. Med andra ord en utomhusbio. Dagen till ära visade de passande nog Australia. En mycket bra film tycker vi och vi skulle lätt rekomendera den till andra. vi hade funderingar på att åka in till stan tidigare då det var livemusik hela dagen. Men det var lite dåligt väder och vi hade lite nödvändigheter att ta tag i. Dels tvätta allt vi hade haft med i Perth, dels skulle vi förbi gymmet och skriva in oss. Kring tre tiden började det sedan regna och slutade inte förren efter vi anlänt till jobbet imorse. Likväl förstördes inte upplevelsen. Vi har biljetter till fredag också, då visas burn after reading och vi hoppas på destu bättre väder då. kanske sluta jobbet tidigare och ta med lite picknick till botaniska trädgården innan det börjar...?




Såhär såg det ut därifrån där vi satt. Notera gärna operahuset och Harbour bridge i bakgrunden.
Trots regnet var vi vid gott humör som ni kan se....

Inskrivningen på gymmet gick bra igår så numera är vi medlemmar hos fitness first och idag var vi på första passet. Det blev ett spinningpass som var mycket bra.

Det är sjukt skönt att vara igång och träna igen. Imorgon blir det ett bodypump pass. vi satsar på att chocka kroppen från början :-)

Bilder från vår vecka i Perth kommer senare i veckan. Ni kan ju inte få alla godbitar på en gång, och den som väntar på nåt gott.....

Nu ska vi slöa i soffan en stund. Det blir nog slötittande på NCIS innan det är läggdax.

Imorgon har vi telefonkonferens mellan 16 och 18 så det blir en lång dag men efter den så är det nedförsbacke till helgen. blir det fint väder då så blir det nog en barbie...det är vi bra på nu.  Ha det gott!
/H&E

Helg i Dee Why

Helgen för oss har varit rätt så intensiv. Det började dock lugnt i fredags med grillning på terassen - det går nästan inte att misslyckas med det. Och Eva-Lena är en riktig grillmästare! :-)

I går var det mulet och lite svalare (vår vanliga tur när det äntligen är helg?), men vi var inte ledsna för det utan begav oss till Waringha Mall. Där blev det shopping i nära fem timmar! Riktigt trevligt ställe att spendera lördagen på. Och motionera kreditkorten?

På kvällen var det sedan utgång som stod på schema! Både Fanny och hennes kompis Alice var med och det blev först förfest här och sedan ett besök i Darling Harbour + en snabbvisit på Kings Cross. Riktigt trevligt här hemma och alltid kul att komma in till Sydney en sväng! Det blev rätt så sent, så att man somnar tidigt ikväll är nog en självklarhet.



Idag är det söndag och om bara ett par timmar bär det av på nya äventyr. Denna gång ska vi till Perth på västkusten för att träffa alla på kontoret och intervjua kunder. Givetvis ska vi försöka vara lite turister med! :-) 

Ha det bra så ska vi försöka rapportera från vår resa!

Kram /Hanna

When we got our arses into gear

Uppställning....





















Sydney by night!



















Ett väldigt välkänt operahus!



Alla samlade!

Kram från oss!

rubrik = slang: när det blev av! :-)

Nu ska vi iväg och bestiga.....



Harbour Bridge.....
Spännande!

Storm!???

Det var sagt att det skulle bli storm idag men så är inte fallet.
Istället är det soligt och skönt. Blåser lite så stranden hade nog inte varit att rekommendera ändå.
Men jag får helt snällt hålla mig undan från solen idag i vilket fall för jag lyckades bränna mig igår. Glömde smörja mig innan gårdagen, eller snarare så var det igenmulet när vi åkte så vi ansåg oss inte behöva solskydd. Likväl klarnade det upp och idag är bland annat mina armar tomatröda. Hanna lyckades dock inte bränna sig. Jag kan inte förstå att jag har blivit så känslig för solen på sistone. Man tycker ju att Hanna som är så ljus borde vara den som bränner sig, men inte. Förhoppningsvis lägger det sig till imorgon då det är dax för arbete igen. Men just idag är det segt för jag hade gärna vistats utomhus....

I dag har vi bestämt oss för att grilla grillspett till middag. Det ska bli riktigt gott. Grillat är gott helt enkelt.
Sen kommer vi ta en promenad när det blir kväll och det är safe för mig att gå ut :-) efter det blir det nog slapp i soffan.
I veckan kommer vi ha att göra på jobbet och nästa vecka bär det av till Perth. Vi fick dessutom veta i fredags att vi ska vara del i ett annat projekt också framöver. Det handlar mer om communication men ska bli riktigt intressant. Dock innebär det kanske längre arbetsdagar? Det återstår att se helt enkelt.

Nu ska jag ta och läsa lite tror jag allt. Hanna den lyllosen sitter ute i solen och njuter....
Hoppas ni alla har haft en bra helg, det har vi haft.

Taronga Zoo

Idag är det lördag och vi har varit på utflykt hela dagen - närmare bestämt på Taronga Zoo. Vädret har varit helt underbart och vi tog färjan från Manly Warf in till Circular Quay

 


Väl inne i city mötte vi två av våra kollegor från Dynapac och tillsammans med dem tog vi en välbehövlig vätskepaus. Från restaurangen/puben hade vi utsikt över Harbour Bridge.



Efter pausen tog vi nästa färja ut till vårt mål zoo:et och sedan vidare uppåt med linbana.



Vi möttes givetvis av de klassiska australiensiska djuren....

 


... men även djur från andra kontinenter hade hittat hit.

 

Taronga Zoo ligger endast "ett stenkast" från downtown som kan skymtas i bakgrunden.





Efter några timmars vandringa var det inte bara tigern som var trött. Vi avslutade dagen med pizza och kall öl alldeles i närheten av Operahuset - en bra avslutning på en mycket trevlig dag!

Nu väntar soffan en stund, sedan är det dags att släcka lampan. Det tar på krafterna att vandra och vara i solen en hel dag! :-)
Kramar från oss!

Helgen är på intåg

Idag har vi haft en intressant dag.

Det har varit lite "upp som en sol ner som en pannkaka" fast tvärt om. Fram till klockan två idag var vi två svarta åskmoln som man inte ville komma i närheten av. Men efter ett litet möte med chefen på eftermiddagen klarnade allt och vi blev på mycket bättre humör.

Vi stannade i Seven Hills på vägen hem och införskaffade oss lite detaljer till lägenheten. Det har varit lite brist på växter av den enkla anledning att vi visste vi skulle vara hemma i Sverige tre veckor vid jul. Men idag har vi köpt de. Vi planterade de i de fina krukorna vi köpte på Ikea igår. Vi kan liksom inte hålla oss borta från Ikea, det är som att komma hem när man kommer dit....

                                      Planteringsprocessen





 Blommorna i vardagsrummet blev så här fina

 
Och i köket har vi numera två små krukor med färsk basilika och en kruka med persilja.

Dessutom köpte vi ett sofföverdrag till vår fina Karlstad. Tanken var redan från början att vi skulle ha en mörkgrå soffa, men de hade ingen grå hemma när vi köpte möbler, så då fick det bli en vit. Nu har soffan i alla fall fått rätt färg. Den passar sig bättre, ser "dyrare" ut och vitt är ju inte direkt praktiskt. Så numera ser soffan ut såhär:



Nu ska vi spendera kvällen i soffan. Det blir en film med lite dillchips, nötter och marabou.

Imorgon ska vi besöka Taronga zoo och hoppas det blir en bra dag. Solen får gärna vara framme och koalabjörnarna får gärna visa sig. Vi får väl se vad som händer resten av helgen. På söndag skulle det nog bli storm så då blir det nog slapp hemma.

Trevlig helg!


41 grader varmt?!

Ja, det var vad man sa på radion i morse. Tyvärr har vi ingen termometer, men skulle nog chansa på att det varit dryga 40 grader idag. Som tur är har vi AC både på jobbet och i bilen. Annars hade vi nog smält bort...

Ikväll har vi varit ute och promenerat längs stranden här i Dee Why. Lite av ett nyårslöfte att promenera en massa? Det var väldigt skönt men svettigt.... Nedan kommer lite bilder från hur det ser ut här i omgivningarna:

 

 

 

Planen i veckan för övrigt är att åka till IKEA på torsdagkväll och sen blir det Toronga Zoo på lördag. Äntligen, haha, vi har ju planerat det sen i oktober nu men det har inte blivit av. Om värmen håller i sig blir det säkert ett besök på stranden igen, gäller att passa på :-) Stranden här är inte helt fel som ni nog ser ovan?

Kram från Hanna

Ps. Linda, du måste vara beredd på att det är varmt här, verkligen supervarmt! :-)



kväll för oss, förmiddag för er.

Nu varvar vi ner i soffan framför en film och bara laddar inför morgondagens jobb.
Vårt strandbesök idag blev väldigt kort pga. en smärre sandstorm. buhu. Men hellre en sandstorm än en snöstorm :-)

Vi har i varje fall varit husliga och hunnit med en hel del idag. fyra maskiner tvätt har vi hunnit med, och en liten röjning på terassen. Dessutom har vi lagat matlådor och så dagens middag såklart. 

Matlådorna består av Thai-inspirerad röd curry med kyckling:



6 st. smarriga matlådor fick vi ihop, och enkelt att laga är det.

Man bara värmer nån matsked röd currypasta i lite olja. Sen tillsätter man en burk kokosmjölk och strimlad kyckling.
När kycklingen är tillagad tillsätter man andra ingredienser efter önskemål. Vi valde att ha i färska skivade champinjoner och strimlad röd paprika. Detta kommer vi att servera oss själva tillsammans med ris. :-)

Till middag slog vi till med vitlöksspäckad basilika kyckling, dillkokt potatis, vitlöksfrästa champinjoner och en sallad.
En mycket god middag......



Denna måltid lät vi sjunka under en promenad på stranden när det hade blivit lagom svalt och skönt.

Gårdagen spenderade vi i Sydney. Ett litet besök i Queen Victoria building innan vi gav oss av mot darling harbour. Där tog vi en öl och sedan åt vi en trevlig middag med en kompis. En lyckad dag som vi följde upp med ett pubbesök här i Dee Why. Vi var dock bra trötta och fick gå hem ganska tidigt. Men det var en trevlig kväll.

En ganska lyckad helg vi lägger bakom oss alltså.

Ha en bra dag så hörs vi i veckan.

Strandväder

Idag är det klarblå himmel och väldigt varmt ute så vi ska bege oss ner till stranden ett tag.
Dagen startade vi med en sund frukost. K-special med mjölk, färska blåbär och jordgubbar. Yummi!
Imorgon är det dags för arbete igen så vi ska passa på att njuta av dagen till fullo.


Visst ser det läskande gott ut!

Önskar alla en bra söndag!

GOTT NYTT ÅR !

Vi är tillbaka i Australien och på bloggen. Tyvärr har vi inte varit allt för flitiga med att blogga under julledigheten, men vi hade tänkt ta tag i det igen nu. Julen har varit mycket bra för oss båda, verkligen kul att träffa er alla igen! :-) Tack för allt!!

Efter en hemsk och lång flygresa (Köpenhamn-Peking, Peking-Shanghai, Shanghai-Sydney) möttes vi av en varm vind, 28 grader och klarblå himmel - lite kontrast mot vad vi upplevde i Sverige.

Nyår firade vi inne i Sydney, alldeles intill Harbour Bridge....









... riktigt mäktigt! :-) 


Senaste dagarna har vi mest försökt att anpassa oss till livet här igen; jetlag, värme och förkylning. Idag är det lördag och nu vid lunchtid bär det av in till Sydney för lite sightsing och shopping. Dagen tänkte vi avsluta i Darling Harbour med middag och säkert en kall öl eller två. Känns väldigt skumt, men det är januari nu och sommaren har precis börjat. Idag är det dock lite moln på himlen, men hoppas på att det spricker upp under eftermiddagen.

Njut av ledigheten nu, på måndag börjar allvaret för oss.

Många kramar!

Eva-Lena och Hanna

RSS 2.0