Love is in the air!

Vi är helt lyriska och alldeles nyförälskade nu för tiden. Det är surfingen som våra känslor riktar sig mot och vi har bestämt att satsa hundra procent i detta förhållande. Vår nästa dejt är inplanerad till söndag då vi ska hyra brädor här i Dee Why. Men vi kan ju inte gå på dejt utan rätt outfit så på lördag bär det av till Sydney för shopping av surfkläder. Eftersom det är våffeldagen imorgon har vi bestämt att vi ska ta en tur till Cafe Svensson under shoppingturen. Vi har ju inget våffeljärn själva men hoppas att vi kan få napp där på lördag.

Vår lilla minisemester var helt klart superlyckad. Byron Bay är typ ett semester paradis för ungdomar. Det känns som att folk åker dit för att festa och surfa. Det var dessutom gott om svenskar där och vi var helt plötsligt tvungna att tänka på vad vi sa. Vi kom upp till Byron Bay på fredag kväll och hade bokat boende på surfskolan. Men när vi blev avsläppta utanför huset ångrade vi genast detta då det var ett förfallet ruckel i stort sett. Lite annan standard än vad vi är vana vid. Vi bestämde oss för att hitta ett annat boende men allt var uppbokat. Under tiden vi letade boende öppnade sig dessutom himlen och regnet stod som spön i backen. Vi var som dränkta hundar på nolltid men eftersom vi inte hade nåt annat val blev det att återvända till surfskolan där vi fick lakan till vår våningssäng. Vi fick inget täcke så det blev att använda strandhandukarna som sådana. Kuddarna som fanns i rummet såg ut som om de hade tuggats på av hundar så de avstod vi. Dessutom delade vi rum med två fransmän som snarkade nåt sjukt. Ägaren hade gått ut på fest så vi fick helt enkelt göra oss hemmastadda. Så fort vi vaknade gav vi oss på jakt efter nytt boende och hittade ett finfint motell på andra sidan gatan. Med tanke på våra första intryck av skolan var vi mäkta tveksamma till lektionerna men efter lite frukost kändes allt bättre och surflektionerna var superbra både på lördagen och söndagen. Vi hann med att lära känna ett par amerikaner som vi käkade middag med på lördagskvällen och efter lektionen på söndagen bar det av hemåt men inte utan att vi hade hunnit med lite shopping. Slutet gott allting gott är ett bra sätt att beskriva vår semester på. Här bjuder vi på några bilder också.

      

Såhär såg boendet ut första natten, och sen har vi en bild på bakgården också.
Några bilder på oss in action bjuder vi såklart på....

   Eva-Lena på väg upp... 









Jippi jag surfar!







 Yeah jag kan också!


Nackdelen är bara att efter varje åk måste man ta sig genom vågorna och ut i djupet igen, det var nog det jobbigaste...fast träningsvärken i hela kroppen talar om att vi det var smärtsamt att ta sig upp också, men det märkte vi inte då. Här är Hanna på väg ut efter att ha ridit en våg.









Och man måste ju vila med jämna mellanrum och det funkar prima att göra det på en våg!






Sen togs de så klart några tokiga gruppbilder som det alltid görs på sådana här tillställningar,

 



















Fler bilder än så blir det inte från vår lilla surftripp.
Men om vi ska fortsätta lite i kärlekens tecken så vet ni ju hur man säger, man måste kyssa många grodor innan man hittar prinsen.....Hanna testade i helgen men det visade sig att det inte var prince charming...



Nu blir det jobb några dagar innan helgen och alla planer vi har för den står för dörren.
Hur var er helg?

Over and out

Weekend Wipeout i Byron Bay

Så var det helg igen, ja eller nästan i alla fall. Idag jobbar vi hemifrån för vi har en gardener här som fixar trädgården. Tyvärr ser han inte ut som den heta trädgårdsmästaren Gabbie och Carlos hade i Desperate Housewives så vi är lite besvikna. Men i vilket fall så är det ju aldrig fel att se andra arbeta :-)

Hanna hinner knappt hem från den ena semestern förren det är dax för nästa. För om ett par timmar bär det av till Sydney airport för en flight till Gold Coast. Därifrån ska vi på ett eller annat vis ta oss ner till Byron Bay. Rutinerade som vi är på resfronten tar vi det lite som det kommer och hoppas att vi ska kunna hitta en shuttle som tar oss ner till Byron Bay.
Vad händer i Byron Bay kan man då undra?
Jo det ska vi tala om för er. Där är det weekend wipeout som väntar för oss. Det är alltså en surfresa som ger oss mat och husrum och 3,5 timmar surflektioner lördag och söndag. Det get oss oxå fri tillgång till surfbräda och våtdräkt. Den stora frågan är om vi kommer att se såhär löjliga ut.



eller om vi helt enkelt kommer leva livet som i point break efter denna helgen. Om ni inte har sett denna filmen måste ni göra det! I varje fall blir det mer så här vi ser ut :







Rapport och eventuellt lite bilder på vår resa kommer efter helgen....om vi överlever vill säga :-)










By the way: vi jobbar ju arslet av oss här nere även om inte alla tror det. I onsdags var det dax att rapportera vad vi har hittat på sen vi kom hit i oktober. Resultatet blev en tre timmar lång presentation och en rapport på ca 300 sidor. Cheferna verkade nöjda med resultatet och vi blev antagligen befodrade? :-)

Nu väntar nya utmaningar.

Hoppas alla får en finfin helg, annars kan ni tänka på hur vi ser ut på brädan och skratta gott.
Vi önskar oss själva lycka till. (det lär behövas)

kram

Underbar semester! :-)

För drygt två veckor sedan anlände familjen Edegård till Australien, tiden verkligen rusar fram... Nu sitter de på planet hem till Sverige igen och jag har återigen landat i vardagen! Som nämndes i förra inlägget åkte vi till Cairns i onsdags och här kommer ett smakprov på vad vi har gjort och vad Queensland har att erbjuda....

Kuranda rainforest...







Tittar man noga kan man se en pytonorm (inget skämt....)

Miila Miila vattenfall


På väg ut till Stora Barriärrevet... :-) Verkligen fantastiskt! Tyvärr hade jag ingen undervattenskamera, men snorklade i flera timmar och revet lever verkligen upp till förväntningarna...


Tre nätter bodde vi i Port Douglas, nedan syns Four Mile Beach


Vår pool



Cape Tribulation (där regnskogen möter havet)


Mossman Gorge, och visst visade sig djurlivet även här!


I lördags tog vi båten ut till Green Island, helt fantastisk ö!

Intressanta fiskar :-)




Och min kära familj! Tusen tack för en underbar semester :-)




Kram från Hanna

slakten!

Man måste ju få skryta ibland :-)

Igår kväll var kvällen när Liverpool FC körde över Real Madrid. Så idag är dagen som jag med mitt röda hjärta är överlycklig. Alla som känner mig vet att mitt hjärtar slår väldigt starkt för LFC. Det som gör mig ledsen i ögat är att jag inte hade möjlighet att se detta mästerverk ta plats på Anfield igår, tidsskillnaden är en killer ibland. Vidare till kvartsfinal är vi i alla fall så jag hoppas på att i slutet av maj få se Liverpool som CL vinnare för sjätte gången och se följande glädjebilder


  Anfield is the place to be for sure!


Lyckliga Champions league vinnare.

Jag vet en kille som har en riktigt grym tatuering. Kan helt ärligt säga att om jag skulle brännmärka mig, vilket jag har funderat på, men avstått så hade jag tatuerat precis samma sak, fast lite mindre och antagligen inte på handleden. Likväl diggar jag denna tatueringen grymt;


gissa varför.....


I övrigt har det varit vanlig jobbardag idag. Hannas familj kikade in strax innan lunch sen gav familjen Edegård sig iväg upp till Cairns för lite härlig semester med allt vad det innebär. Själv har jag varit och spinnat. Det var riktigt jobbigt men skönt efteråt. Imorgon ska jag åka till ikea för lite inköp. Det ska bli en dörrmatta, ljus, knäckebröd, skorpor och choklad så klart.

idag har vi för övrigt fått deadline på projekt 1. Det ska rapporteras i mitten av nästa vecka. Nervöst värre skulle jag vilja säga, men vi hade ändå tänkt rapportera snart för vi är i stort sett klara nu, det är bara lite småputs kvar. Vi får se vad vi får för feedback på det sen.

Over and out for now
Kram
Eva-Lena

090309

Är egentligen inte något speciellt datum men det faller sig rätt bra.

Så var det måndag kväll igen och första dagen på nya veckan var avklarad. Helt sanslöst att det redan är vecka 11. vart i allsin dar tar tiden vägen???

Hanna och jag kör separata liv för stunden. Visst vi jobbar ju och bor ju ihop som vanligt men i och med att Hannas familj är på besök så spenderar hon självklart sin tid med de. Just nu är hon iväg på middag med de. Själv sitter jag hemma och slöar i soffan och kollar so you think you can dance Australia. Tidigare stod det spinning på schemat och efter lite käk i kistan är jag nu nöjd och belåten.

Imorgon blir det en vanlig tisdag men jobb och sen pump efter det. Och på onsdag beger sig familjen Edegård till Cairns för semester och slappande. Jag är alltså ensam herre på täppan fram tills de återvänder på måndag. Whatever will I do???

Well det återstår ju att rapporteras senare i veckan.

Hoppas alla har en bra måndag och en bra start på v. 11!

Semesterkänsla!?

Lördag - helt klart en av de bästa dagarna i veckan! Känns som om den här helgen var extra välbehövlig då vi (återigen) haft en tuff vecka på jobbet.

Nu har även familjen Edegård (mamma, pappa och bror) hittat ner till Australien! :-) Efter en lååång resa med start tidigt i tisdags landade de på austraiensisk mark i onsdagskväll. Vågade knappt tror eller hoppas på det med de möttes av 25-30 grader och klarblå himmel! Vem hade trott det efter alla dessa veckor med grått och regn?

Torsdag och fredag spenderade familjen i Manly och inne i Sydney medan vi andra var på kontoret som vanligt. Igår kväll plockades familjen upp på hemvägen och vi avslutade arbetsveckan med en "barbie" på terassen. Helt underbart! Som pricken över i:et fick vi dessutom besök på terassen:

possum


En possum - vilken bidrog till den exotiska känslan (för vissa, haha). :-) Måste med erkänna att den är ett av våra mer trevliga husdjur!

Lördagen har nu spenderats på stranden i Dee Why - så skönt och vi kände oss nog alla väldigt glada över att vara lediga.

Nu väntar en dusch och sen middag i Darling Harbour. Kvällen avslutas sedan för oss med utgång och fest i city/Darling Harbour!

Trevlig helg!

Kramar!

Tisdagskväll!

Då var vi tillbaka i Dee Why igen, eller det var vi egentligen redan i lördagskväll men har inte haft tid att skriva nått här. Tyvärr... Veckan har börjat intensivt som vanligt. Har jobbat med vårt projekt i kombination med en massa annat. Känns inte som vi gör annat än jobbar just nu?

Här kommer lite bilder från mässan i Melboure:





Kul att se allt och självklart pratade vi lite med våra konkurrenter! Mingel är alltid bra! :-) Visst är det tjusiga maskiner? Kan meddela att det var runt 35-40 grader och riktigt klibbigt, dammigt och svettigt.....

Ikväll har vi varit och tränat igen, vi har blivit riktigt flitiga besökare! Skönt!

I morgon kommer min familj! Ska bli så kul att träffa dem igen, är ju trots allt ett par månader sedan vi sågs sist. Planen är att se Sydney och i nästa vecka är jag ledig ett par dagar för att ha semester tillsammans med familjen. Bland annat ska vi hinna med ett besök på Stora Barriärrevet!! :-) Något jag sett framemot sedan jag kom ner!

Ha en toppentisdag!

Kram Hanna

RSS 2.0