Borta bra...

... men hemma bäst! :-) Vi är nu hemma igen i Sydney och Dee Why. Vår tripp genom Australien har gått bra! Har visserligen bara rest på östkusten än så länge. Började i Melbourne och avslutade resan i Brisbane. Vi har så klart besökt en hel del kunder och arbetat myckat men lite ledig tid hade vi. Vi har sett en bit regnskog, en kolgruva, en familj med känguruer, Surfers Paradise och en massa massa mer.. Och så har vi shoppingen såklart. Lite besvikna på Melbourne, men beror nog mest på 15 grader och regn i en hel vecka. Kommer nog med all säkerhet att återkomma dit senare under vårt år här nere.

Brisbane är nog en ny favorit för oss båda. När vi anlände dit för en vecka sedan var det 30+ och klarblå himmel. Helt underbart. Tyvärr fick vi nog med oss regnet från Melbourne för resten av veckan har det varit skurar till och från. Men staden är verkligen mysig och stränderna helt underbara!

Idag har vi firat advent med pepparkakor och glögg! Gott!

Nu är det nedräkning till vi kommer hem till Sverige igen - bara 10 dagar kvar tills vi anländer till den svenska gränsen. Har hört att det är rätt grått och kallt just nu där hemma men hoppas att ni kan fixa lite snö för oss!

Kramar från Hanna


Vilken shoppingdag! :-)

Idag har vi spenderat 5 timmar (!) i Warringahs shoppingcenter (ca. 7 min bilfärd från vår lägenhet - farligt nära?). Riktigt kul och givande måste jag säga! :-) Om någon frågar om shoppingen här är den nog inget jag skulle skryta om, men idag har vi hittat en massa fina saker. I varje fall när man ser till resultatet. Det blev skor, väskor, skjortor, kjol, byxor, smycken och julklappar! Det var tungt att bära hem! Haha...

Vi var inte hemma förrän runt halv sex så då väntade god middag och bara slöande i soffan. Vi laddar nu för fullt för vår resa runt om på östkusten. Ser verkligen framemot att få se lite mer av Australien och träffa våra kunder.


Nu är det sen kväll här och Eva-Lena sover nog redan, vi är vakna i skift här. :-) I morgon väntar packningen (har inte börjat...) och sen hade vi faktiskt tänkt pynta lite efter att vi städat lägenheten. Kanske lite tidigt, men måste ju få lite julstämning innan vi flyger hem till Sverige!

Rapporter från resorna kommer senare!

Kram och trevlig helg!

Ps. Taronga zoo får det bli en annan gång, tror nog att djuren finns kvar...


Taronga zoo???

Idag hade Hanna och jag tänkt åka på zoo men jag vet inte hur det blir med det.
Klockan är nu halv 9 på morgonen och regnet bara öser ner. Det är ju inget vidare kul att gå på zoo i regn och blåst....
När Hanna har vaknat får vi nog ta en diskussion om hur vi ska göra.

Idag känner jag mig rätt så pigg. Jag var supertråkig igår och somnade kl halv nio.
Men det var ett regn och åskoväder här då så vi kunde inte se på tv och inte använda internet och jag var så grymt trött att jag bestämde mig for att sova ifatt mig. Har ju varit ganska väldigt genomförkyld hela veckan och det har tagit på krafterna. Men efter nästan tolv timmars sömn är jag nu redo för allt vad helgen har i sitt sköte.

Vad som är helt klart är att det ska städas och packas imorgon. Ingen rolig söndag men en måstesöndag. På måndag morgon åker vi till Melbourne. Där ska det besökas kunder om dagarna och shoppas på den lediga tiden. En vecka totalt blir det i Melbourne. Sen bär det av upp till Brisbane för kundbesök där under en veckas tid. Blir det solig och varmt ägnar vi den lediga tiden där till sol och bad. Vi måste faktiskt jobba på brännan innan vi åker hem. Ingen skulle tro att vi bor i Australien om vi kommer hem så bleka som vi är nu :-)

En sak är i alla fall säker, det är väldigt skönt att ligga i sängen och lyssna på regnet så det ska jag återgå till nu.
kram Eva-Lena

Guidad tur....

Välkommen hem till oss...

Vardagsrum



Matsal
(Den som är uppmärksam ser vår nya AC till vänster i bild framför altandörren....)


 
Eva-Lenas rum




Hannas rum



Och vår underbara altan...







Och såklart - vår kära grill! :-)




Ha det toppen, vi hörs snart igen!

Kramar från oss!

Och sa var det redan fredag igen...

Vi kan bara konstatera att tiden verkligen flyger fram nu. Kanns som det nyss var Halloween, vilket var en hel vecka sedan. Ledsen att vi inte kunna uppdatera bloggen oftare, har ju FORTFARANDE INTE fatt igang internet i lagenheten. Suck! Meningen var att de skulle ha installerat allt igar, men nej.. vi satt hemma och vantade, men det kom ingen nisse fran installationsforetaget. Nar vi ringde och fragade efter dem pastod de att han varit dar, men att vi ej varit hemma!!?!? Mycket skumt. Sen var det planerat att de skulle komma och lamna paketet idag pa jobbet, men icke... Nar vi aterigen ringde dem sa de bara att det hade varit forseningar idag och att de inte hade nagon mojlighet att leverara nagot idag. Nu hoppas vi pa mandag istallet... Suck igen... Inget internet = farre inlagg. Tyvarr... Lovar dock att bilder pa lagenheten kommer att komma, drojer bara nagra dagar till.


Nog klagat, dagen borjade trots allt mycket bra! Nar vi kom till jobbet idag lag det ett paket och vantade pa min stol - ett paket fran Sverige! :-) Paketet var skickat av Mikaela och Linda och inneholl Mintkrokant, Gott & Blandat och Salt & Blandat! Sa i helgen blir det godisfest! TUSEN TACK! Precis vad vi behovde! :-)


Veckan som gatt har agnats at jobb, promenad pa stranden, loparrunda pa stranden och sen igar shopping. Akte till Westfield i Chatswood, det ligger pa vagen hem fran jobbet, och kollade affarerna. Utbudet far vi nog saga var sadar, men en del shoppat blev det sa klart.


Nu till helgen hoppas vi pa fint vader da vi planerar att spendera storre delen av tiden pa stranden. Sen blir det besok pa Sydney Zoo pa sondag, lite turistiga maste vi ju vara. :-) Tiden innan jul ar knapp och vi kommer att resa i minst tva av veckorna som ar kvar. Vi har nu fatt klart att bade resan till Melbourne och Brisbane ar godkanda! Ska bli riktigt kul och spannande!


Kram och ha en skon helg!!


/Hanna


RSS 2.0