Semlor?

Idag är det då fettisdagen hemma i Sverige eller semeldagen helt enkelt. Vi håller hårt på våra svenska traditoner här nere och hade självklart beslutat att det skulle göras semlor efter jobbet. MEN när vi var på "wolle" insåg vi att det inte finns släta bullar och inte heller mandelmassa att få tag i :-( alltså får vi hoppa den traditionen. Vi har annars fått nys på Café Svensson inne i Sydney, och de serverar semlor imorgon, det hade ju varit perfekt om det nu inte var så att vi åker till Melbourne imorgon. Alltså får vi ändra lite på dagens planer och fika på annat, kanske en hederlig kanelbulle eller kanske lite Australiensiska Timtam, det återstår ännu att se.



Som sagt bär det då av till Melbourne imorgon för ACE mässa. Onsdag till lördag hänger vi där. Det är bara hem och hämta väskan och hoppa in i en taxi efter jobbet eftersom flyget går 19.15. Alltså blir det inte mycket mer bloggat i veckan. Hem åker vi på lördag kl 17.15 och beräknas vara hemma i lägenheten kl 20.00 så då blir det slappelördag, förhoppningsvis med en bra film på tv eller så.

Kvällen ska ägnas till strykning och packning, kvällsmat och NCIS på tv.....


Denna fina traditon får vi alltså klara oss utan ikväll :-(
Hoppas alla där hemma passar på att njuta av en semla!
Kram

Stressigt, tufft och rörigt värre...

... är de enda ursäkterna jag kan komma på som anledning till att vi inte bloggat på ett tag. Förra veckan var en av de värre för oss. Vårt första projekt närmar sig sitt slut och sen har det tillkommit en massa ny arbetsuppgifter i sista stund. Inte så roligt när man har en egen plan att följa. Men men... Vi har bitit ihop och än så länge funkar vår plan :-) Men som sagt, bloggandet har blivit lite lidande...

Helgen som var gick i lugnets tecken. Fredagen avslutades med middag och två filmer - en riktigt slappekväll! :-) Sen i lördags öste regnet ner i kombination med ett åskoväder. Och vad gör man då? Jo, bakar lite bullar och kurar inhomhus!



Mums.. mums....

Sen igår var det mulet igen, vet inte när sommaren tänker visa sin varma sida? Vi bestämde oss då för lite shopping och åkte till Chatswood (45 min västerut). Kul att spana lite, men vi kom hem rätt tomhänt. Eva-Lena gjorde dock ett par fynd! :-) När vi kom tillbaka till Dee Why var det träning på schemat. Och tror det eller ej men solen tittade fram på kvällen och då åkte så klart grillen fram!

Ja, det var väl en kort sammanfattning om hur vi har det! Och just det, vi har fått nya husdjur... Brr....



Och vi har många av dem..... Mindre kul! Nån som vet hur man får bort dem?
(har testat med kvast, hårspary, vattenslang etc...)

Ha en bra start på veckan!

Kramar

Långhelg i Queensland

Idag är det måndag och ny vecka igen. Och tyvärr var det sista semesterdagen för Linda.... :-(  Dock har vi haft det supertrevligt och jag är helnöjd med hennes besök! Tack för allt vännen! Dock kan jag inte säga detsamma om vädret... Av hennes tio dagar här i Australien var det bara fyra dagar med sol... Suck! Men men... Vi har i alla fall hunnit med en hel del....

I torsdagskväll flög Linda och jag upp till Brisbane, en lagom flygresa på ca. 1,5 timme. Fredagen spenderades på stan och vi hittade båda en hel del bra shopping...

Här vilar vi benen en stund och njuter av både kaffe och kaka....



Dagen avslutades med middag och australiensiskt vin såklart....



Efter en lång dag med shopping och regn bar det vidare till Surfers Paradise. Tyvärr var vädret inte mycket bättre under lördagen... Det var både regn, blåst och mulet....







Men det var inget större fel på varken vågorna eller vårt humör! :-)

Igår vände vädret och vi fick äntligen njuta av lite värme och sol.





Vi har båda bott på bättre ställen, svårt att beskriva rummet, men det var inte fem-stjärnigt om man säger så.... Haha.. Men utsikten är det svårt att klaga på!



Sent igår kväll var vi tillbaka i Dee Why - vi var både trötta och lite lätt brända efter vår sista dag i solen! :-)

Väl hemma i lägenheten hade Eva-Lena både städat, fixat matlådor och köpt Alla Hjärtans Dags present! Inte illa - tusen tack kombo!! :-)

Kramar från Hanna


raindrops keep falling....

Det bara regnar och regnar. Har inte gjort annat på hela helgen. Jag tycker i och för sig att det är skönt. Det blir lite variation mot värmen som det annars är. Jag är ju en sån där person som inser charmen med alla årstider. Det är så härligt att få uppleva vår, sommar, vinter och höst. Om jag ska vara helt ärlig så har jag nästan haft en för lång sommar. Den började ju i typ juni eller när man nu kan klassa att sommaren började och har sedan rullat på fram till nu, det är en lååång sommar. Enda avbräcket var ju tre veckors vinter i December när vi åkte hem till Sverige.

Men nu är det nästan lite höstrusk då, om man bortser från att det är ca 20 grader ute. Jag stortrivs och kan inte göra annat än att med gott samvete sitta inne och mysa. Tyvärr blir det kallt och fuktigt i lägenheten med detta vädret så ACn går på 27 grader. Men eftersom jag då håller mig inomhus idag så passar jag på att jobba lite på vårt projekt. Nu ska det kläckas ideer! En tur till gymmet blir det nog för pump och en liten tur på löparbandet. Det ska bli skönt. Sen blir det nog lite jobb till innan jag tar kvällen.

Sent ikväll kommer Linda och Hanna tillbaka hit men då ligger jag nog och sover. Sen blir det jobb för oss imorgon och Linda åker hem. Hennes plan gick nog nångång kring 17 eller så, sen har hon ju några timmar på planet....Hoppas verkligen att det är sol i surfers paradise idag så att Linda får några soltimmar till innan hon åker hem till kylan igen, annars tror jag hon blir besviken på Australiens väder.
Hoppas alla har haft en trevlig helg?

Fredagen den 13

Märkte jag just att det var. Alltså har jag inte råkat ut för några större missöden eller olyckor, för hade jag gjort det hade jag ju konstaterat tidigare att det är den så kallade "otursdagen" idag.

Sedan jag lämnade jobbet och tagit mig hem till Dee Why genom ett spöregn har jag hunnit med en del. Det blev matinköp och idag kändes det lite bättre än vanligt att spendera pengar i mataffären. Coles skänker nämligen all dagens vinst till brandoffren i Victoria, det är för en god sak helt enkelt och då ska man ha spenderbyxorna på.

En maskin tvätt har jag fått klar och dessutom står middagen i ugnen. Idag lagar jag potatisgratäng med ost och annanas gratinerade kotletter. Hoppas det blir gott. Kanske blir det ett glas vin till middagen? Sen ska det bara mysas i soffan.

Imorgon ska jag baka scones till frulle sen blir det ett besök i Warringah mall för lite shopping. kanske ett stopp på gymmet för en tur på löparbandet? kanske inte, tror att jag kanske håller på att bli sjuk så vi får se hur det känns imorgon. Sen ska jag nog städa så det är klart och då kan jag med gott samvete slöa framför film eller med en bok resten av helgen.

Visst är det underbart med en helg som bara ska regna bort. Inga måsten, och man kan vara inne och slappa utan dåligt samvete. Jag älskar det så länge det inte sker alltför ofta.

God fredag på er alla.
Min är slut om några timmar.

/ E

Veckan som gått...

Denna veckan har vi varit väldigt dåliga på att blogga. Vi ber så mycket om ursäkt för det. Den stora anledningen till att vi inte har bloggat så mycket är ju att vi helt enkelt hellre umgås med Linda på kvällarna än bloggar. Nu ska jag istället ge en uppdatering på veckan som gått.

Stackars Linda har inte haft tur med vädret det är ett som är säkert. Sedan i måndags har det varit 20 grader som mest och mulet med inslag av regn hela tiden. Vi har jobbat på som vanligt om dagarna men Linda har sysselsatt sig själv. I måndags var hon på Taronga zoo, i tisdags var hon och shoppade och igår var hon på akvariumet och i stan en sväng. I tisdags kväll var jag och Hanna och Linda ute och åt middag på ungerfär 250 meters höjd, nämligen i Sydney Tower som ni kan se en bild av här...

Idag åkte Hanna och Linda till Brisbane och jag valde att stanna hemma i Dee Why. Det ska faktiskt bli skönt att få rå om sig själv för en weekend. Har inte bestämt vad jag ska hitta på men det ska vara regn och kallt så det blir nog mycket hemma mys men kanske även lite shopping.

Tänkte också passa på att lugna alla oroliga själar och säga att vi inte befinner oss i närheten av bränderna så det finns ingen anledning att oroa sig.

För övrigt är det en alldeles speciell dag i dag. Det är världens bästa mammas födelsedag. Och då menar jag så klart min kära mamma, stort grattis på dig.


Nu börjar Grey's Anatomy so jag ska efter ett pumppass med gott samvete slöa till det i soffan. Det ska bli spännande att se var Australien är i Grey's verkar på reklamen som om det är översvämning. Jag såg just snabbisen som ska visa vad som har hänt och jag verkar ha missat en hel del faktiskt. 
Nu blir det inte mer bloggat idag. Hoppas att alla har en bra dag. Själv har jag bara en dag kvar till helgen. Och ni glömmer väl inte att det är alla hjärtans dag i helgen. Ta hand om er.

Kram
Eva-Lena

Värmebölja och finbesök!

Helgen blev som väntat riktigt varm! Kanske inte 40 grader +, vi är ju vid kusten, men helt säkert mellan 30-35 grader. Inte helt fel! I fredags blev det som vi skrivit tidigare grillning här hemma på terassen. Något som vi alla tre uppskattade! :-) Sen var det inte så mycket mer på schemat... Kanske bra eftersom vissa inte riktigt hunnit anpassa sig till tiden.... ;-)

Större delen av lördagen spenderades sedan på stranden! Sååå skönt! Och vi badade i riktigt stora vågor - härligt och vi kände oss som barn på nytt! Sen på kvällen blev det middag i Manly, helt okej men skulle testa bläckfisk och det var tyvärr ingen höjdare.



Dock serverades det god öl och mätta blev vi till slut! Därefter tog vi färjan in till Sydney. Hade tänkt visa Linda utsikten men det var mest lampor som lyste  - var ju såklart kolmörkt vid 11... Utgång blev det i alla fall i Darling Harbour! :-)

Söndagen gick i lördagen fotspår! Med andra ord varmt och skönt så det var sol och bad som gällde! Dagen avslutades med grillning och slöande på terassen. Skönt!



Lite sightseeing hann vi med i Dee Why med.





Idag har vi lämnat Linda själv igen och hon fick roa sig med att gå på Zoo. Måste se lite exotiska djur när man är i Australien!



Många kramar från oss!

Finally Friday.

Nu har vi fått finbesök här nere. Igår kväll var vi och hämtade Linda på flygplatsen. Idag har vi jobbat  som vanligt och hon har liksom fått ta hand om sig själv. Vi har varit sjukt trötta idag och behöver verkligen en helg till att vila upp oss på.

Det som egentligen står helt klart är att ikväll kan vi inte göra annat än att ha en barbie. Det är cirkus 30 grader och strålande sol...och då ska det grillas. Efter middagen ska vi så klart göra smoorse. Det är nästan ett litet måste numera när vi grillar. För er som inte vet vad smoorse är så är det enkelt att förklara. Man behöver kex som är chokladtäckta på ena sidan typ brago choklad funkar bra i Sverige och marsmallows. man grillar marshmallowsarna och lägger de mellan två kex, med chokladen inåt. Så enkelt men åh så gott. 

Imorgon ska det bli upp emot 40 grader så då blir det stranden på dagen. Sen blir det självklart utgång i Darling Harbour. Och som det ser ut så blir det middag i Manly innan. Det blir perfekt, sen tar vi bara båten in till circular quay efter maten. Det är väl ungefär så långt vi har kommit med planerna för helgen än så länge. Men det räcker för stunden. Nu ska det lekas grillmästare.

Ha en riktigt bra helg.

Kram


Onsdagskväll!

Då har redan halva veckan gått.... Igen! Tiden verkligen flyger fram, är det likadant hemma?

Nu har sommaren kommit till oss på allvar! Igår och idag har det visserligen varit mulet och lite småregn, men temperaturen håller sig över 30 grader under dagarna. Och i morgon har de hotat med ännu högre temperaturer och sen en topp på lördag med hela 43 grader! Ojojoj.... Vad gör man då? Håller sig på stranden och i vattnet kanske? :-) Vi har dock båda fått erfara hur stark solen verkligen är här nere. Man blir röd snabbt och sen väntar ett par dagar med röd hud och sen ömsar man lite skinn... Men tror inte att det kommer att hindra oss på lördag! :-)

I morgon får vi nämligen BESÖK! Linda kommer ner och ska bo hos oss i nästan två veckor! Ska bli såå roligt! Tyvärr måste vi ju jobba - är mitt uppe i projektet - men lite ledigt blir det. Och så klart utflykter på kvällar och helger. Nästa helg åker Hanna och Linda till Brisbane och Surfers Paradise. :-) Och innan dess ska Sydney avverkas!

Tyvärr har vi varit lite dåliga på att blogga de senaste dagarna. Har bara en sak vi kan skylla på - vi har börjat träna! Jajamen, förra veckan skrev vi ju in oss på ett gym och sedan dess har vi mer eller mindre flyttat in där efter jobbet. Haha.. Idag var det spinning på schemat! Kul!

Nu väntar lite kvällsfika! Ha en bra onsdag!

Kramar från oss!


RSS 2.0