dags för en liten uppdatering och rapportering...

Mina föräldrar har då varit på besök här som Hanna har nämnt. Det var JÄTTEKUL att ha de här och att vara lite ledig och semestra med de. Vi hann med en hel del under deras 2 veckor, men bloggat blev det inte. Det har inte funnits så mycket tid till bloggande i veckan som gått heller, trots att mamma och pappa åkte redan i måndags....vart tar tiden vägen?

I varje fall så var det min tur att bege mig till Port Douglas och stora barriärrevet några dagar. väl där blev det besök i regnskogen och snorklat i revet. Tyvärr hade vi lite oflyt med vädret då det var mulet och småregnade hela dagarna, så solat blev det inte, men det gjorde inte speciellt mycket. Här kommer lite bilder från besöket i norra Queensland.


Vi åkte tåg upp till Kuranda genom regnskogen och naturen visade sig vara oerhört vacker       

Mamma och pappa var nöjda (jag oxå) och väl framme rullade tåget in på en idyllisk liten station.....




        

Hemresan sedan gick bland trädtopparna i den här skyrailen, pappa var inget jättefan av det utan föredrog tåget.

             

Det var väldigt kort om dagen i regnskogen....näst upp är korallrevet och ingen av oss hade snorklat innan, men det är ju inget svårt man behöver bara vänja sig vid att andas genom munnen och genom ett litet rör.....vi hade en undervattenskamera med oss också så lite bilder från under the sea kommer också.  Men kort sagt kan man säga att det var som att simma runt i ett gigantiskt akvarium.

 
ps. de vackra sparkdräkterna berodde på att det var stinger season.....och det gick ganska bra sjö (syns ju på mitt hår att det blåser) så vi fick ha flytväst ett tag.  Ganska många blev sjösjuka på vägen ut, men inte vi för vi är ena riktiga sjöbusar :-)

    



Jag hittade några dykare i djupet....

   

Vi var riktigt nöjda med vårt besök i Queensland....

      

Och självklart hann vi med ett besök både på Four Mile beach och Ellis beach innan vi åkte hem, även om det inte blev något solande....

  

Sen bar det av till Sydney igen där det hanns med turistande, middag på tornet, middag i Darling Harbour, besök på Manly beach mm. innan det var helg igen och bar av till Blue Mountains. Vilket imponerande ställe, är allt man behöver säga... Det är svårt att förstå hur stort det faktiskt är.

  

 

  

 

 

som ni kanske har sett på några av bilderna så hänger det en blå dimma över bergen, därav namnet. Det hela beror på oljan från alla eukalyptusträd på nåt vis. Och ja om ni tycker att det ser kallt ut så är det bara för att det var det! Men lika vackert var det ända.

Mitt i mina föräldras besök smög sig min födelsedag in så den firade vi med pompa å ståt eller hur man nu säger. Det grillades och åts jordgubbstårta, sen blev det ju presentutdelning och jag fick en riktigt fin blomma som jag måste visa upp. Tack för den dagen kära föräldrar och kombo!



Sen åkte mamma och pappa hem och allt återgick till det normala igen. Så det har jobbats i veckan sen har vi hängt på gymmet såklart. Vi jobbar ju för beach 2009 nr 2.... Vi har också hunnit med att boka in årets semester, och skutan går till Fiji för sol, bad, snorkling, surfing, drinkar och relaxing!


Nedräkningen har börjat!

Sen är det då lördag förmiddag och denna helgen ska det rensas och försöka säljas möbler...ja vi flyttar hem till sommaren för er som inte redan har förstått det! Fiji blir det sista vi gör innan vi flyger hem, men dessförinnan har vi ett helt bohag som vi måste bli av med. Hittills har vi lyckats sälja en lampa!

Gymmet ska också besökas så klart sen får vi se var vi känner för, mycket praktiska saker står på listan dock och då passar det ju bra att mamma och pappa tog solen med sig och lämnade storm och regn åt oss :-)

Hoppas alla får en riktigt bra helg!

Ps, ska försöka bli bättre på att blogga :-)







Kommentarer
Postat av: Jannice

Vad synd med vädret när dina föräldrar var på besök, men ni verkar ha haft det riktigt härligt ändå =)Förstår att det måste ha varit otroligt kul med besök av lite nära och kära hemifrån. Och att få fira födelsedagen med dem.



Fiji låter ju inte fy skam, man blir ju allt lite avis här nu när man sitter i ett grått och tråkigt Kalmar ;-)



Hoppas nu ni får sålt allt ni vill bli av med och allt går bra och löser sig.



Kram Jannice

2009-05-23 @ 10:31:28
URL: http://jannicesblogg.blogg.se/
Postat av: Hilda

Gud vad mysigt ni verkar ha haft det trots vädret!

Måste vara kul att få chansen att åka runt och se lite när ni ändå är i Australien. Jobba kan man ju göra var som helst =)

Fiji låter toppen och man ser ju fram emot bilder därifrån...



När är det planerat att ni ska komma hem? Tänk att ni varit borta ett helt år snart! Tiden går så fruktansvärt fort. Har ju saknat er så jag ser ju fram emot att ni kommer hem, även om det inte blir som det var =( Afterwork kan man väl ha fast man inte jobbar på samma ställe, eller inte jobbar alls för min del... ??

Kram på er och ha en fantastisk vecka!

2009-05-25 @ 08:08:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0